Keitä olemme

Verstas Arkkitehdit on neljän arkkitehdin, Väinö Nikkilän, Jussi Palvan, Riina Palvan ja Ilkka Salmisen vuonna 2004 perustama arkkitehtitoimisto. Lukuisat arkkitehtuurikilpailuvoitot ja merkittävät toteutetut suunnitelmat ovat vakiinnuttaneet Verstaan yhdeksi Suomen johtavista arkkitehtitoimistoista.

Johtoajatuksemme on aina humaani ja monista näkökulmista harkittu arkkitehtuuri.

Uskomme sen olevan ajan mittaan kestävintä rakentamista. Noin 50:n arkkitehdin, kaupunkisuunnittelijan, sisustus- ja maisema-arkkitehdin ryhmämme lähestyy suunnittelua laaja-alaisesti suurista kokonaisuuksista viimeisteltyihin detaljeihin. Nimemme Verstas kuvaa taitoamme räätälöidä suunnitelma kunkin hankkeen omista lähtökohdista ja tahtoamme tehdä se tiiviissä yhteistyössä työhön osallistuvien kanssa.

Nautimme vaativien ongelmien ratkaisemisesta.

Riemuitsemme, kun haastavat lähtökohdat sulautuvat suunnitelmassamme harmoniaksi. Täydennämme kulttuurikohteita oivaltavasti, arvokasta vanhaa kunnioittaen ja ainutkertaisella uudella kohentaen. Esimerkkejä siitä ovat Otaniemen ikonisiin rakennuksiin liittyvä Aalto-yliopiston Väre-rakennus, rohkeasti historiallista Arabian tehdaskorttelia uudistava suunnitelma, Lauttasaaren kirkon peruskorjaus ja Helsinki Biennaali -paviljonki Eteläsatamassa.

Parhaillaan suunnittelemme mm. Lapin keskussairaalan laajennusta Rovaniemelle, Karin liikunta- ja koulukampusta Raumalle, Stadin ammatti- ja aikuisopistoa (Stadin AO)  Helsinkiin ja Lamminrahkan koulukeskusta Kangasalalle.

Asiakkaitamme

Helsingin kaupunki, Espoon kaupunki, Turun kaupunki, Jyväskylän kaupunki, Rauman kaupunki, Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma, Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Etera, Nordea Henkivakuutus, Aalto-yliopistokiinteistöt, Senaatti-kiinteistöt, Sponda, Lapin sairaanhoitopiiri, Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoas, Keski-Suomen opiskelija-asuntosäätiö SR (Koas), Suomenlinnan hoitokunta, YIT, Lemminkäinen, TA-Asumisoikeus.

in English