Keitä olemme

Verstas Arkkitehdit on neljän arkkitehdin, Väinö Nikkilän, Jussi Palvan, Riina Palvan ja Ilkka Salmisen vuonna 2004 perustama arkkitehtitoimisto. Lukuisat arkkitehtuurikilpailuvoitot ja merkittävät toteutetut suunnitelmat ovat vakiinnuttaneet Verstaan yhdeksi Suomen johtavista arkkitehtitoimistoista.

Johtoajatuksemme on aina humaani ja monista näkökulmista harkittu arkkitehtuuri.

Uskomme sen olevan ajan mittaan kestävintä rakentamista. Noin 40:n arkkitehdin, kaupunkisuunnittelijan, sisustus- ja maisema-arkkitehdin ryhmämme lähestyy suunnittelua laaja-alaisesti suurista kokonaisuuksista viimeisteltyihin detaljeihin. Nimemme Verstas kuvaa taitoamme räätälöidä suunnitelma kunkin hankkeen omista lähtökohdista ja tahtoamme tehdä se tiiviissä yhteistyössä työhön osallistuvien kanssa.

Nautimme vaativien paikkojen suunnittelusta.

Riemuitsemme, kun haastavat lähtökohdat sulautuvat suunnitelmassamme harmoniaksi. Täydennämme kulttuurikohteita oivaltavasti, arvokasta vanhaa kunnioittaen ja ainutkertaisella uudella kohentaen. Esimerkkejä siitä ovat Otaniemen ikonisiin rakennuksiin liittyvä Aalto-yliopiston Väre-rakennus, Tapiolan harvinaislaatuista puutarhakaupunkia täydentävät Kulttuurikeskuksen laajennus ja Satakielenrinteen asuintalot, ja rohkeasti historiallista Arabian tehdaskorttelia uudistava suunnitelma.

Parhaillaan suunnittelemme mm. Lapin keskussairaalan laajennusta Rovaniemelle, Karin liikunta- ja koulukampusta Raumalle, Lauttasaaren kirkon peruskorjausta ja erityisasumista Helsinkiin.

in English